2024/06/25
Verseny

Az első forduló javítókulcsai, feladatlapjai – 2016

Kedves Kollégák!

 

Kérjük olvassák el a tájékoztatót! (letölthető itt):

 1. A szaktanár ellenőrizze, hogy a versenyző pontosan és olvashatóan írta-e az iskola nevét, címét, a felkészítő tanár nevét. Amennyiben hiányos, akkor pótolni kell!
 2. A szaktanárnak a javítókulcs alapján kell javítani! Amennyiben észrevétele van a megoldással kapcsolatban, akkor azt írásban jelezze, amelyet a versenybizottság megvizsgál, ha az észrevétel indokolt, akkor módosítja a javítókulcsot.
 3. Ha a versenyző javít (radíroz, áthúz stb.) az értékelőlapon, akkor a helyes válaszokat nem veheti figyelembe a javítótanár!
 4. Kérjük, hogy a szaktanár által kijavított értékelőlapokat legkésőbb március 16-ig (postai feladás kelte) juttassák vissza a következő címre:

Földrajzverseny Alapítvány

3533 Miskolc

Vasgyári út 2.

5. A késedelmesen érkezett értékelőlapokat már nem tudjuk figyelembe venni. Csak az értékelőlapot küldjék vissza (a feladatlapot nem)!

6. A döntőbe jutott tanulók névsora várhatóan március 29-től tekinthető meg a less.foldrajzverseny.hu honlapon. A döntővel kapcsolatos tudnivalókról hivatalos értesítést kap minden érintett iskola.

 

Megoldások

1/A kategória             1/B kategória              2. kategória               3. kategória                    Megoldások egyben

 

Feladatlapok

Feladatlapok egyben

 

 

 

3 thoughts on “Az első forduló javítókulcsai, feladatlapjai – 2016

 • Dr. Nagy Attila

  Tisztelt Szervező(k)!

  Az I/A kategória VII feladatának megoldókulcsa hibás.
  A hideg mérsékelt öv kizárólagos jellemzőit kellett aláhúzni, a sarki szél azonban nem ilyen, tehát csak 9 aláhúzás helyes.

  Üdvözlettel,

  Dr. Nagy Attila.

  Reply
 • Dancsiskóné Bakos Katalin

  A II. kategória 4. feladatában a táblázatban a javítókulcs a március 20-át hozza a tavaszi nap- éj egyenlőség dátumának, amelyet a tanulók március 21-nek tanulnak, valamint a nyári napfordulót június 21-nek, de tanulni június 21-22-nek tanulják és az érettségiben is ezt hozza hasonló feladatoknál a javítókulcs. Kérem vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy esetleg a fent említett válaszok is elfogadhatóak legyenek. Köszönettel!

  Reply
  • Természetesen elfogadjuk ezeket a dátumokat is.

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .